Over Derks & Douven

Vanuit enthousiasme en motivatie om het goed te doen voor de ander zijn wij van start gegaan! Steeds meer mensen kunnen de praktische, oplossingsgerichte werkwijze van Derks & Douven waarderen. De vaardigheid om snel to the point te komen en met praktische en werkbare oplossingen aan de slag te gaan.

Het is soms zoeken naar de juiste benadering maar je kunt er van uitgaan dat we alles uit de kast halen om te zorgen dat je weer lekker in je vel en/of in je relatie komt te zitten!

Voorstellen

Anne Douven MSc.

Anne Douven MSc.

Praktijkhouder / Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut / Systeemtherapeut NVRG / Leertherapeut

Wie ben ik? Ik ben Anne Douven, Klinisch psycholoog, psychotherapeut en systeem- en relatietherapeut binnen onze eigen praktijk. Sinds 2010 ben ik gestart als psycholoog in de (specialistische) geestelijke gezondheidszorg. Mijn drijfveer om psycholoog te worden is het feit dat ik graag mensen help om, de krachten die ze al bezitten, weer terug te vinden. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de behandeling van adolescenten, volwassenen, echtparen en gezinnen. In een behandeling vind ik het van belang om vanuit de samenwerking en oprecht contact, op zoek te gaan naar oplossingen die mensen weer verder helpen.

Expertise Anne is in 2009 afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Daarna startte Anne de opleiding tot gezins- en relatietherapeut (NVRG). Na afronding van deze opleiding begon zij de opleiding tot GZ-psycholoog, waarna ze vervolgens de 4-jarige opleiding tot klinisch psycholoog / psychotherapeut afrondde. Daarnaast is Anne geschoold in de cognitieve gedragstherapie, de schema focused therapie, EMDR en de acceptance and commitment therapy. Bij Derks & Douven is Anne de aangewezen persoon als het gaat om behandeling, mediation en diagnostiek. Ook kan je bij Anne terecht voor supervisie (geregistreerd VGCt supervisor) en intervisie. Daarnaast is Anne ook geregistreerd NVRG leertherapeut.

Patricia Dekker MSc.

Patricia Dekker MSc.

Master Psycholoog / Schematherapeut

Wie ben ik? Ik ben Patricia Dekker, psycholoog, schematherapeut en coach binnen praktijk Derks & Douven. Sinds 2021 werk ik in de geestelijke gezondheidszorg nadat ik enkele jaren in andere branches heb gewerkt. Ik heb zelf mogen ervaren hoe waardevol psychologisch hulp is wanneer je niet goed in je vel zit. Wat ik in mijn proces geleerd heb, gun ik ieder mens en vanuit die wens ben ik mijzelf gaan omscholen tot psycholoog. Ik vind het belangrijk om zonder oordeel open te staan voor je verhaal en samen te kijken wat er nodig is om je verder te helpen.

Expertise Patricia heeft in 2006 haar opleiding Facilitair Management afgerond waarna zij enkele jaren bij commerciële bedrijven gewerkt heeft. In 2018 is zij gestart met de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, waar zij koos voor de specialisatie geestelijke gezondheid. In 2022 heeft zij haar Master in Mentale Gezondheid afgerond, eveneens aan de Universiteit van Maastricht. Daarna volgde ze de opleiding tot schematherapeut. Bij Derks & Douven is Patricia de aangewezen persoon als het gaat om de behandeling van milde psychische problematiek en voor diagnostiek. Ook kan je bij Patricia terecht voor coaching.

Martijn Derks BSc.

Martijn Derks BSc.

Eigenaar

Wie ben ik? Ik ben Martijn Derks, mede-eigenaar van onze praktijk. Door de jaren heen ben ik steeds meer geboeid geraakt door het welbevinden en gedachten van de mens. Mijn ervaringen binnen de Defensie organisatie en later de reguliere geestelijke gezondheidszorg hebben mij laten zien dat ieder mens kan veranderen en soms een duwtje in de rug nodig heeft om onbezorgd door het leven te gaan. Het is voor mij van groot belang dat de cliënt zich op zijn/haar gemak voelt en zich veilig voelt.

Expertise Martijn volgde verschillende bedrijfskundige opleidingen aan de Koninklijke Militaire Academie en Nyenrode Business University, behaalde hij zijn bachelor degree als verpleegkundige en deed onderzoek naar Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS). Tevens heeft hij de opleiding arbeids- & organisatie psychologie afgerond.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info