Stoppen met roken begeleiding

Welke motivatie jij ook hebt, wij weten dat écht stoppen met roken moeilijk is. Het is niet voor niets een verslaving. Samen met onze coach bewandel jij de weg naar jouw einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert jou om door te gaan, ondersteunt jou bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt jou met waardevolle tips en adviezen. Ook adviseren wij het aanvullend gebruik van een medicijn of nicotinevervanger. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van begeleiding en het gebruik van een hulpmiddel jou de grootste kans op succes geeft om langdurig gestopt te blijven.

Hoe werkt het?

Het traject bestaat uit 6 persoonlijk gesprekken van 30 minuten. Tussen de afspraken door is op moeilijke momenten extra contact mogelijk met jouw coach. De eerste twee gesprekken hebben als doel jou goed voor te bereiden op het stoppen. Het hele traject duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. 
Hoe is het met jouw motivatie en vertrouwen? Heb je extra ondersteuning nodig? Welke hulp past het beste bij jou en jouw situatie? Waar zie jij tegenop en hoe kun je dat veranderen? Ook kies jij samen met jouw coach een geschikte stopdatum. Als jij vervolgens daadwerkelijk stopt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de voordelen van het stoppen met roken
  • hoe om te gaan met ontwenningsverschijnselen en trek in een sigaret
  • hoe blijf jij gestopt op de lange termijn
  • jouw motivatie
  • hoe om te gaan met moeilijke situaties
  • hoe om te gaan met eventuele gewichtstoename
  • tips en adviezen, toegespitst op jouw persoonlijke situatie

Hoe zit het met de kosten & vergoedingen?

De stoppen met roken begeleiding van Derks & Douven wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is wel dat je het traject volledig afrond. Ook eventueel aanvullend gebruik van een nicotinevervanger of een stoppen-met-roken medicijn wordt daarbij volledig vergoed in samenwerking met jouw eigen huisarts. 

Wij zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister stoppen met roken en werken vanuit de basisgedachten van de motiverende gespreksvoering en de cognitieve gedragstherapie.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info